MP3-ka

MP3-ka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 266]

Gulasz z wątróbką 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszny danie z wątróbką i warzywami w sosie pomidorowym

Gulasz z wątróbką 4 Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Gulasz z wątróbką 4

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z wątróbką 4
Pieczarki kroimy w plastry, paprykę i cukinię w kostkę. Cebulę i czosnek drobno kroimy. Na patelnię wlewamy odrobinę oleju/oliwy, wrzucamy warzywa i umytą wątróbkę (większe kawałki można przekroić na pół). Dodajemy pieprz i kostkę. Gdy warzywa zmiękną, dorzucamy czosnek i puszkę pomidorów - wcześniej zblendowanych. Gotujemy ok 5 minut. Jeśli sos nie jest gęsty - dodajemy skrobię: w garnku łączymy skrobię z wodą - mieszamy - wlewamy do sosu przez sitko. Mieszamy i gotowe. Sos można doprawić na ostro :)
Gulasz z wątróbką 4
Drobno posiekane warzywa gotujemy do miękkości
Gulasz z wątróbką 4
Do gotowej wątróbki i warzyw dodajemy sos pomidorowy