zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2332]

Gulasz z wątróbki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Wątróbka w gulaszowej wersji

Gulasz z wątróbki

Składniki:

Gulasz z wątróbki

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z wątróbki
Wątróbkę umyć, osuszyć, pokroić w grubą kostkę i podsmażyć na gorącym oleju. Pieczarki, cebule i paprykę oczyścić, pokroić dość grubo i kolejno dodawać do wątróbki. Najpierw podsmażyć cebule, następnie pieczarki a na koniec paprykę. Gdy wszystkie składniki się podsmażą zalać je wodą i dusić około 10-15 minut. Mąkę ziemniaczaną rozrobić w 1/3 szk wody i zagęścić sos, zagotować. Podawać z kaszą, ryżem lub pieczywem i dowolną surówką.