Sposób przygotowania:
gulasz z winem
1.skroić mięso w kostkę (zostawić tylko chude mięso).wrzucić do rondla i dusić na oleju na małym ogniu,aż się zarumieni ok.30-40 min. 2.obrać cebulę skroić w kostkę i zeszklić na maśle 3.pieczarki skroić w plastry (zeszklić na maśle) 4.warzywa skroić w kosteczkę 5.gdy mięso jest gotowe,rozpuszczamy bulion,dodajemy go do mięsa wraz z cebulą i czosnkiem,doprawić pieprzem solą, kostka do mięs,słodką papryką,troszeczkę chilli, słodka papryka,liść laurowy,ziele angielskie,pieprz w ziarenkach.dusić tak mięso ok 15-20 min. 6.po 20 min.dodajemy wino i dusimy ok 10 min. 7.gdy mięso jest miękkie dodajemy wszystkie warzywa ( z nimi można kombinować kto co lubi ) i dusimy na małym ogniu aż warzywa będą miękkie. 8.można podawać z ziemniakami jak i z ryżem
Sandra S
robertjankopp