Sposób przygotowania:
Gyrosowa szynka Eli
Mięso umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym.Wymieszać przyprawy do gyrosa i do wieprzowiny,czosnek,pieprz i natrzeć mięso ze wszystkich stron.Mięso włożyć do pojemnika,przykryć i przechowywać 4 godziny w lodówce.Cebulę posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę.Mięso wyjąć z lodówki,zeskrobać przyprawy (zostawić do sosu).W rondlu rozgrzać olej i obsmażyć mięso ze wszystkich stron.Do mięsa dodać cebulę,czosnek,kostkę mięsną i jeszcze chwilę smażyć.Podlać mięso wodą,dodać przyprawy z marynowania i dusić do miękkości.Miękkie mięso wyjąć z sosu.Mąkę wymieszać z wodą,wlać do sosu i zagotować.Mięso pokroić na porcje.Sos podawać osobno w sosjerce.Smacznego!
Ja podałam szynkę z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą.
Ja podałam szynkę z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą.
luna
elzbieta8960
montajka
Natala1210
msewka