Sposób przygotowania:
Hachie parmentier
Ziemniaki obieramy,gotujemy i dusimy na puré dodajac troche kwasnej smietany i troche masla lub margaryny,solimy i pieprzymy.Wsztstko dobrze mieszajac Tak azeby puré nie bylo za rzadkie,ani za suche. Osobno na patelni podsmazamy mieso mielione,jenoczenie dobrze trzeba je rozgniesc widelcem,tak azeby bylo jak puré. nastepnie odstawiamy mieso na bok. W tym czasie nalezy przygotowac forme w wymiarze 20x30 cm,morze byc z blachy lub szkla zaroodponego. Smarujemy ja dobrze tluszczem np: margaryna. Nastepnie wykladamy polowe puré na dno formy,i posypujemy jue lekko startmy serem(najlepiej na sredniej ielkosci oczkach.Na to wykladamy calosc mielonego miesa i znowu posypujemy serem.Na to wykladamy druga polowe puré i wierzch znowu posypujemy serem.Na to wykladamy malutkie kawaleczki margaryny w paru miejscach i wkladamy do piekarnika.Pieczemy okolo 45-50 min w temp 80° Ta potrawe podajemy z dodatkiem zielonej salaty z sosem vinegre.Zycze Smacznego
A.B.
Babciagramolka
dusia30