Sposób przygotowania:
Hamburger rybny z sosem tatarskim
Sosu tatarskiego można użyć gotowego bądź zrobić samemu. Do miseczki wrzucamy pokrojone:kapary, cebulę, ogórka, pietruszkę, szczypiorek, cytrynę. Dodajemy majonez, mieszamy i mamy gotowy sos tatarski. Rybę myjemy, osuszamy, dzielimy na kawałki odpowiednie do bułki. Do roztrzepanego jajka dodajemy 2 łyżli mleka. Mąkę doprawiamy solą i pieprzem. Rybę obtaczamy w mące, następnie w jajku i bułce tartej. Na koniec rybę delikatnie smarujemy olejem (możemy w tym celu użyć pędzelka). Dzięki temu będzie miała piękny złoty kolor.Tak przygotowaną rybę grillujemy na patelni grillowej bądź na grillu elektrtycznym. Bułkę podgrzewamy na suchej patelni bądż na grillu. Na bułkę po kolei układamy: sałatę, plasterki pomidora, rybę i sos tatarski. Smacznego!