Sposób przygotowania:
Homemade Hamburgers
Mięso mielimy, przekładamy do miseczki, dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, przeciśnięty czosnek, jajko, bułkę tartą i przyprawy do smaku. Formujemy bardzo cienkie kotleciki o średnicy nieco większej niż średnica bułki ponieważ skrótną w czasie smażenia. Tak przygotowaną wkładkę do hamburgera smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiany kolor - na wolnym ogniu tak aby mięso było miękkie. Bułki do hamburgera przecinamy, układamy na talerzu i razem z mięsem podgrzewamy w mikrofali przez 60 sekund. Następnie szybko układamy plasterek sałaty, sera, mięso (dobrze gorące mięso rozpuści nam ser), na to plasterek pomidora, talarki cebuli, 0,5 łyżeczki majonezu, nieco ketchupu i gotowe. Hamburgera składamy i jemy zaraz po przygotowaniu.