Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Homemade Hamburgers

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kiedy najdzie mnie ochota na fastfooda to robię je sobie sama w domu :)

Homemade Hamburgers Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Homemade Hamburgers

 

 

Sposób przygotowania:

Homemade Hamburgers
Mięso mielimy, przekładamy do miseczki, dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę, przeciśnięty czosnek, jajko, bułkę tartą i przyprawy do smaku. Formujemy bardzo cienkie kotleciki o średnicy nieco większej niż średnica bułki ponieważ skrótną w czasie smażenia. Tak przygotowaną wkładkę do hamburgera smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiany kolor - na wolnym ogniu tak aby mięso było miękkie. Bułki do hamburgera przecinamy, układamy na talerzu i razem z mięsem podgrzewamy w mikrofali przez 60 sekund. Następnie szybko układamy plasterek sałaty, sera, mięso (dobrze gorące mięso rozpuści nam ser), na to plasterek pomidora, talarki cebuli, 0,5 łyżeczki majonezu, nieco ketchupu i gotowe. Hamburgera składamy i jemy zaraz po przygotowaniu.
Homemade Hamburgers
Etap 1 do miesa dodajemy czosnek i cebule
Homemade Hamburgers
Etap 2 z mięsa formujemy cienkie kotleciki
Homemade Hamburgers
Etap 3 kroimy pozostałe skladniki by wszystko bylo gotowe
Homemade Hamburgers
Etap 4 hamburgery podajemy na goraco - sa pyszne