Sposób przygotowania:
Imprezowy tort śmietanowy z owocami
Krem: Schłodzoną śmietanę miksuję z cukrem i cukrem waniliowym, dodaję sok z cytryny. Dodaję na koniec śmietan-fixy lub rozpuszczoną i ostudzoną żelatynę. Brzoskwinie osączam i kroję w kostkę, zostawiam 3-4 połówki do dekoracji. Część ananasów w kostkach także odkładam do ozdoby na wierzch. Pierwszy krążek smaruję dżemem. Wykładam część kremu, ale nie za dużo tylko tyle aby zakryć dżem. Drugi krążek nasączam ponczem z wódki wymieszanej z syropem z brzoskwini. Wykładam część kremu i pokrojone brzoskwinie i połówki winogron bez pestek, przykrywam kremem. Trzeci krążek również nasączam, wykładam część kremu z kawałkami ananasa i smaruję kremem. Czwarty krążek też nasączam, wykładam część kremu i maliny. Przykrywam piątym ostatnim krążkiem. Wierzch i boki tortu smaruję resztą kremu. Boki obsypuję dokładnie wiórkami kokosowymi, a wierzch ozdabiam odłożonymi owocami z puszki, półplasterkami kiwi, malinami i winogronami.