Sposób przygotowania:
Indyjskie curry z kurczakiem
Pierś kurczaka umyć, pokroić na malutkie kawałeczki. W misce wlać dużą łyżkę oleju i dwie łyżki sosu sojowo grzybowego, do tego sól, pieprz oraz przyprawa do kurczaka (mniej więcej dwie duże płaskie łyżki). Kurczaka obtoczyć w marynacie i zostawić w lodówce na pół godziny.
Warzywa umyć i pokroić w dowolne kształty. Ja proponuję niewielkie :)
Na rozgrzaną patelnię wrzucić kurczaka. smażyć 3 minuty. Dorzucić pieczarki i paprykę oraz dymkę. Smażyć około 5 minut. Następnie wrzucamy pomidory bez skóry - i bez zalewy!. Chwilę mieszamy (mozna pomidory rozdrobnić). Następnie zalewamy całość mlekiem kokosowym i mieszamy. Dodajemy dwie duże łyżki przyprawy Curry oraz trochę pieprzy i soli a także jedną łyżeczkę sosu sojowo grzybowego. Dusimy około 10 minut co 2 minuty mieszając.
Proponuję podawać z ryżem :)
Warzywa umyć i pokroić w dowolne kształty. Ja proponuję niewielkie :)
Na rozgrzaną patelnię wrzucić kurczaka. smażyć 3 minuty. Dorzucić pieczarki i paprykę oraz dymkę. Smażyć około 5 minut. Następnie wrzucamy pomidory bez skóry - i bez zalewy!. Chwilę mieszamy (mozna pomidory rozdrobnić). Następnie zalewamy całość mlekiem kokosowym i mieszamy. Dodajemy dwie duże łyżki przyprawy Curry oraz trochę pieprzy i soli a także jedną łyżeczkę sosu sojowo grzybowego. Dusimy około 10 minut co 2 minuty mieszając.
Proponuję podawać z ryżem :)
ewe