Sposób przygotowania:
Indyk z fasolą i parmezanem
Parmezan wymieszać z tartą bułką i natką pietruszki. Fasolę odcedzić z zalewy. Mięso z indyka pokroić w dużą kostkę. Cebule i czosnek obrać, posiekać jak najdrobniej. Łodygi selera obrać z grubych włókien, pokroić w plasterki. W rondlu o grubym dnie rozgrzać mocno oliwę, wrzucić cebulę i czosnek, zeszklić. Dodać seler, mieszając, smażyć 7-10 minut. Wlać pomidory, bulion i sos sojowy, gotować na małym ogniu 1 minut, aż sos zacznie gęstnieć. Wrzucić indyka i fasolę, gotować jeszcze 5 minut. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, przełożyć potrawę, posypać mieszaniną tartej bułki, sera i natki, wstawić do piekarnika nagrzanego do temp 180-200 st. c, zapiec na rumiano.