Sposób przygotowania:
Indyk z nadzieniem paprykowym i serem
Cebulę obrać i drobno pokroić. Zeszklić na oliwie. Obie papryki umyć,pozbawić nasion i pokroić w małą kostkę. Dodać na patelnię i dusić do miękkości. W między czasie doprawić solą. Następnie dodać powidła i dobrze połączyć z papryką. Zdjąć z patelni i dodać posiekany szczypior.Wymieszać. Mięso umyć i osuszyć. Rozbić tłuczkiem do mięsa. W miseczce wymieszać wszystkie przyprawy i mieszanką porządnie natrzeć płaty mięsa. Na rozbitym sznyclu rozsmarować połowę farszu paprykowego. Na farszu położyć ser pokrojony w małe plasterki. Mięso zwinąć w roladkę,spiąć wykałaczkami. Odłożyć na 2 godziny. Następnie rozgrzać olej. Jajko roztrzepać na talerzu, na drugi talerz wysypać płatki ( w całości). Roladkę maczać w jajku a potem w płatkach. Smażyć na brązowy kolor z obu stron co chwilę mięso obracając aby płatki się nie przypaliły. Odsączyć na ręczniku i wyjąć wykałaczki. Smacznego!