Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

indyk z owocami w galarecie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

bardzo ładnie wygląda na talerzu

indyk z owocami w galarecie

Składniki:

indyk z owocami w galarecie

 

Sposób przygotowania:

indyk z owocami w galarecie
Pierś z indyka umyć osączyć i natrzeć pieprzem solą i posypać ziołami. Formę do pieczenia nasmarować tłuszczem, włożyć mięso i piec około 40 minut w 200C, polewając sokiem z brzoskwini i bulionem. Po upieczeniu mięso wyjąć i ostudzić. Do gorącego sosu dodać żelatynę namoczoną w 2 łyżkach zimnej wody mieszać aż się rozpuści i oziębnie. Zimne mięso pokroić w paski, ułożyć na półmisku, udekorować owocami i zalać gęstniejącą galaretką.

Tagi:

indyk