Sposób przygotowania:
Indyk z ryzem
Mieso pokroic na male kawalki, wlozyc do woreczka foliowego i zalac olejem wymieszanym z sambal oelek ,1 plyska lyzka soli i roztartym czaosnkiem. Wstawic najlepiej na noc do lodowki.
Marchewke i czerwona cebule obrac, pokroic w kostke i dusic na odrobinie tluszczu ok.10 minut. Ugotowany ryz wymieszac z marchewka i cebula, przyprawic do smaku vegeta.
Mieso usmazyc na zloty kolor na rozgrzanej patelni, dodac pokrojona w kostke cebule, podlac 3 lyzkami sosu sojowego. Nastepnie dodac 1 szklanke goracej wody wymieszanej z 1 lyzka bulionu w proszku i warzywa chinskie odlane z zalewy. Sos zagescic maka ziemn. wymieszana w wodzie.
Marchewke i czerwona cebule obrac, pokroic w kostke i dusic na odrobinie tluszczu ok.10 minut. Ugotowany ryz wymieszac z marchewka i cebula, przyprawic do smaku vegeta.
Mieso usmazyc na zloty kolor na rozgrzanej patelni, dodac pokrojona w kostke cebule, podlac 3 lyzkami sosu sojowego. Nastepnie dodac 1 szklanke goracej wody wymieszanej z 1 lyzka bulionu w proszku i warzywa chinskie odlane z zalewy. Sos zagescic maka ziemn. wymieszana w wodzie.
montajka
Sarenka
luna
To bylo danie dla moich chlopakow:)
iwona3004
Jojo
kasik12