Sposób przygotowania:
Jabłecznik z chałwą i kokosem
Miękką margarynę utrzyj z cukrem i żółtkami, dodaj mąkę z proszkiem do pieczenia. Białka ubij i wymieszaj z ciastem. Ciasto podziel na 2 części do jednej dodaj kakao. Masa kokosowa: Białka ubij z cukrem, dodaj wiórki kokosowe. Masa jabłkowa: Jabłka umyj , obierz pokrój na małe kawałki wrzuć do garnka i rozgotuj. Dodaj cukier , cynamon i tyle żelatyny ile pisze na op na litr wody.Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyłóż masę kakaową na to rozsmaruj masę kokosową , na masę kokosową wyłóż wystudzoną masę jabłkową a na masę jabłkową ciasto jasne. Ciasto piec ok 50 minut w temp 160 stopniach. Warstwa chałowa: Wszystkie składniki podgrzej i wymieszaj. Upieczone ciasto , jeszcze gorące pozakłuwaj widelcem i wylej polewę. Odstaw do ostygnięcia
Ewka3006