Sposób przygotowania:
Jabłka pod budyniem z kokosową kruszonką
Składniki na ciasto wszystkie razem krótko miksujemy. Wykładamy na blat i zbijamy w kulę, pozostawiamy na około 10 min aby sobie odpoczęło. Wkładamy ciasto między dwa płaty folii do pieczenia i wałkujemy placek wielkości blachy. To nam ułatwi nie tylko wałkowanie, ale i umieszczenie ciasta w formie. Na spodniej warstwie pieczemy, a wierzchnią wykorzystamy ponownie.Przenosimy do dużej blachy i wstawiamy do lodówki na około 30 min aby się schłodziło. Budynie gotujemy w litrze mleka i słodzimy do smaku. Jabłka obieramy i kroimy na ósemki. Wyjmujemy ciasto, dziurawimy widelcem i obficie posypujemy kakao. Układamy jabłka a na nie wylewamy budyń. Składniki na kruszonkę miksujemy pulsacyjnie aż się zrobi kaszka. Posypujemy wierzch, wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy około godziny,.
reanja