Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Jaja faszerowane pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ugotowane na twardo jaja przekroić na pół. Ze skorupek wyjąć delikatnie białka z

Jaja faszerowane pieczarkami

Składniki:

Jaja faszerowane pieczarkami

 

  • 6 jaj

 

 

  • 3 łyżki drobno posiekanego szczypiorku

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Jaja faszerowane pieczarkami
Ugotowane na twardo jaja przekroić na pół. Ze skorupek wyjąć delikatnie białka z żółtkami, dokładnie posiekać lub rozgnieść widelcem. Pieczarki umyć pod bieżącą wodą i drób no pokroić. Na patelni rozgrzać po łyżce masła i oleju, dodać pieczarki, smażyć do momentu, gdy odparuje z nich sok. Prze studzone pieczarki wymieszać ze szczypiorkiem i jajami, doprawić solą i pieprzem. Nałożyć masę do skorupek, lekko ugnieść (uważać, by ich nie uszkodzić!), posypać wierzch tartą bułką i zrumienić na patelni na pozostałym tłuszczu.