Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Jajeczna kolacja

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

jajecznica w wielu smakach i kolorach

Jajeczna kolacja Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jajeczna kolacja

 

 

Sposób przygotowania:

Jajeczna kolacja
Pieczarki obrać i pokroic na ćwiartki, usmażyć na oleju z dodatkiem soli i pieprzu. Jajka roztrzepać i lekko doprawić. Cebule pokroic drobno i podsmażyc na złoty kolor. Kiełbase pokroic w kosteczkę i dorzucić do cebuli. Kilka minut smażyć pod przykryciem. Pomidory pokroic na małe kawałki, szczypiorek i ser również. Na patelnię wrzucic pomidora i pieczarki. Smżyć razem cały czas mieszając. Dorzucić ser i posypac bazylią. Podsmażyc, aby ser się roztopił i wlac jajka i wrzucić szczypiorek. Jeszcze kilka minut podsmażyc, aby jajko się ścięło.
Jajeczna kolacja
szczypiorek siekamy na drobne kawałki i dodajmey pod koniec
Jajeczna kolacja
jajka roztrzepujemy i doprawiamy sola i pieprzem
Jajeczna kolacja
cebulęi kiełbase podsmażamy najpierw na złoty kolor
Jajeczna kolacja
pomidora i ser kroimy w ksoteczke, ser dodajmey pod koniec