Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Książka Kucharska: Przystawki jajeczne na Wielkanoc

Jajeczne wieżyczki

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszne i szybkie w przygotowaniu jajeczne wieżyczki z pastą z białego sera

Jajeczne wieżyczki Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Jajeczne wieżyczki

 

 

Sposób przygotowania:

Jajeczne wieżyczki
Jajka gotujemy na twardo, hartujemy zimną wodą, obieramy. Rukolę dokładnie płuczemy, osuszamy, kroimy na małe kawałki. Dodajemy do białego sera wraz z drobno pokrojonymi suszonymi pomidorami. Dokładamy majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy. Na półmisku wykładamy opłukany i osuszony mix sałat, na nim kładziemy plasterek jajka, następnie łyżkę pasty, kolejny plasterek jajka, pastę i przykrywamy kapelusikiem z jajka. Przybieramy plasterkiem zielonej oliwki. Z każdego jajka powinniśmy otrzymać 2 wieżyczki.
Jajeczne wieżyczki
Jajka gotujemy na twardo, hartujemy zimną wodą, obieramy. Rukolę dokładnie płuczemy, osuszamy, kroimy na małe kawałki.
Jajeczne wieżyczki
Dodajemy do białego sera wraz z drobno pokrojonymi suszonymi pomidorami.
Jajeczne wieżyczki
Dokładamy majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy.