Sposób przygotowania:
Jajecznica pomidorowo-migdałowo-serowa
Pomidora umyć pod ciepłą wodą, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, umyć, pokroić w kostkę.Na patelnię wylać mleko, po czym dodać pomidora i cebulę. Podsmażyć przez ok. 1 minutkę, po czym wbić jajka i mieszać przez ok. 1 minutkę. Ser feta pokroić w drobniutką kostkę, to samo zrobić z serkiem capresi. Dodać do jajecznicy. Cały czas mieszać. Przyprawić do smaku ziołami. Mieszając, doprowadzić do ścięcia się jajek. Jak już się zetną, jeszcze chwilkę podsmażyć. Wyporcjować, włożyć na talerzyki, posypać pieprzem ziołowym oraz płatkami migdałowymi. (Jajecznica najlepsza z chlebem staropolskim i masełkiem ziołowym, aczkolwiek ja wolę zwykłe masełko :D ).