Sposób przygotowania:
Jarska zapiekanka
Boczniaki drobno pokroić,podsmażyć na margarynie,doprawić solą i pieprzem.
Kaszę ugotować na sypko,wymieszać z boczniakami.Ser przetrzeć przez sito lub bardzo drobno pokruszyć.Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem,wysypać bułką tartą,warstwami układać w nim kaszę i ser(pierwsza i ostatnia warstwa to kasza).
Śmietanę wymieszać z przecierem,doprawić pieprzem,zalać zapiekankę.Zapiekać ok.15-20 minut w temperaturze 180-190 stopni.Posypać natką i podawać na gorąco.
Kaszę ugotować na sypko,wymieszać z boczniakami.Ser przetrzeć przez sito lub bardzo drobno pokruszyć.Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem,wysypać bułką tartą,warstwami układać w nim kaszę i ser(pierwsza i ostatnia warstwa to kasza).
Śmietanę wymieszać z przecierem,doprawić pieprzem,zalać zapiekankę.Zapiekać ok.15-20 minut w temperaturze 180-190 stopni.Posypać natką i podawać na gorąco.