Sposób przygotowania:
Jarzynowy gulasz
Kabaczki, bakłażany i pomidory starannie opłukać, pokroić w grubą kostkę.
Wszystkie pokrojone warzywa przesypać do miski, posypać solą i odstawić na 1/2 godziny.
Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w paseczki.
Cebulę obrać i pokroić w talarki.
W garnku rozgrzać oliwę.
Podsmażyć cebulę, wrzucić resztę warzyw, całe ząbki czosnku, tymianek, posiekaną natkę pietruszki oraz listek laurowy.
Całość doprawić do smaku.
Dusić pod przykryciem do miekkości, nadmiar wody odparować w połowie duszenia.
Wszystkie pokrojone warzywa przesypać do miski, posypać solą i odstawić na 1/2 godziny.
Papryki umyć, usunąć gniazda nasienne, miąższ pokroić w paseczki.
Cebulę obrać i pokroić w talarki.
W garnku rozgrzać oliwę.
Podsmażyć cebulę, wrzucić resztę warzyw, całe ząbki czosnku, tymianek, posiekaną natkę pietruszki oraz listek laurowy.
Całość doprawić do smaku.
Dusić pod przykryciem do miekkości, nadmiar wody odparować w połowie duszenia.