Sposób przygotowania:
jaskółcze gniazda z wieprzowiny
umyte mięso mocno wygniatamy ręką.
osuszamy i kroimy na 4 plastry .
lekko rozbijamy tłuczkiem.
obraną cebulę drobno siekamy .każdy plaster lekko solimy ,smarujemy musztardą ,na każdym kładziemy po dwa plastry boczku ,smarujemy przecierem pomidorowym i kładziemy drobno posiekaną cebulę.a na niej jajko na twardo.plastry mięsa zwijamy w ruloniki .obwiązujemy nitką ,obtaczamy w mące zarumieniamy na mocno rozgrzanym smalcu.wkładamy do rondla .dodajemy masło ,ziele angielskie , listek laurowyskrapiamy wodą i dusimy na małym ogniu.
od czasu do czasu potrząsając rondlem ,aby się nie przypaliły.
przed podaniem usuwamy nitki ,a zrazy posypujemy natką .
podajemy z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.
UWAGA :!!!
jeśli stawiamy na stół jako zakąskę to obok postaw również buraczki z chrzanem.
osuszamy i kroimy na 4 plastry .
lekko rozbijamy tłuczkiem.
obraną cebulę drobno siekamy .każdy plaster lekko solimy ,smarujemy musztardą ,na każdym kładziemy po dwa plastry boczku ,smarujemy przecierem pomidorowym i kładziemy drobno posiekaną cebulę.a na niej jajko na twardo.plastry mięsa zwijamy w ruloniki .obwiązujemy nitką ,obtaczamy w mące zarumieniamy na mocno rozgrzanym smalcu.wkładamy do rondla .dodajemy masło ,ziele angielskie , listek laurowyskrapiamy wodą i dusimy na małym ogniu.
od czasu do czasu potrząsając rondlem ,aby się nie przypaliły.
przed podaniem usuwamy nitki ,a zrazy posypujemy natką .
podajemy z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.
UWAGA :!!!
jeśli stawiamy na stół jako zakąskę to obok postaw również buraczki z chrzanem.