MysiaZuzia

MysiaZuzia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 218]

Jednogarnkowe żeberka z pęczakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Jednogarnkowe danie z mięsnych żeberek i kaszy pęczak. Krótkie przygotowanie, a potem robi się już samo.

Jednogarnkowe żeberka z pęczakiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Jednogarnkowe żeberka z pęczakiem

 

 

Sposób przygotowania:

Jednogarnkowe żeberka z pęczakiem
Żeberka solimy i pieprzymy, a następnie obsmażamy na patelni. W tym czasie obieramy i kroimy cebulę na ósemki. Żeberka przekładamy do brytfanki. Cebulę śzklimy na tłuszczu po żeberkach. Dodajemy do mięsa. Dodajemy 2 rozgniecione ząbki czosnku. Wszystko doprawiamy zielem angielskim, pieprzem i liśćmi laurowymi. Dosypujemy kaszę pęczak i zalewamy gorącym bulionem, a następnie pieczemy w piekarniku przez około godzinę.
Jednogarnkowe żeberka z pęczakiem
Posolone i popieprzone żeberka obsmażamy na patelni
Jednogarnkowe żeberka z pęczakiem
Lekko obsmażamy cebulę pociętą w ósemeczki
Jednogarnkowe żeberka z pęczakiem
Dodajemy kaszę pęczak oraz wszystkie przyprawy
Jednogarnkowe żeberka z pęczakiem
Zalewamy wszystko trzema filiżankami bulionu