Sposób przygotowania:
Jesienne risotto grzybowe
Dzień wcześniej namaczamy suszone grzyby w letniej wodzie. Nazajutrz w rondelku podsmażamy posiekaną cebulę na odrobinie oliwy.. Dodajemy pokrojone pieczarki, smażymy to przez chwilę. Suszone grzyby kroimy, dorzucamy do rondla. Do smażących się grzybów wrzucamy ryż i wlewamy wodę w której suszyły się grzyby. Wszystko solimy i trzymamy na wolnym ogniu mieszając od czasu do czasu. Kostki rosołowe rozpuszczamy w wodzie (proporcje podane na opakowaniu kostek). Bulionem podlewamy potrawę co jakiś czas. Gdy ryż będzie już al dente przestajemy dolewać wody i odparowujemy zbędny płyn. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym. Gdy risotto uzyska pożądaną konsystencję, podajemy je dekorując posiekaną natką pietruszki. Smacznego!