cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex II

Kaczka duszona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

duszona kaczka

Kaczka duszona

Składniki:

Kaczka duszona

 

 

Sposób przygotowania:

Kaczka duszona









Kaczkę sprawić, umyć, pokroić na kawałki. W rondlu rozpuścić masło, obsmażyć na nim kawałki kaczki. Marchew i pietruszkę drobno pokroić, cebulę posiekać, dodać do kaczki, podlać wodą lub bulionem drobiowym, włożyć liść laurowy i kilka ziarenek ziela angielskiego, przykryć, dusić  na małym ogniu do momentu aż mięso będzie miękkie. Pod koniec duszenia doprawić do smaku solą i czarnym mielonym pieprzem.



Podawać z ziemniakami i marchewką duszoną z zielonym groszkiem.

Tagi:

kaczka