Sposób przygotowania:
Kaczka z kapustą
Kaczkę nacieramy solą, pieprzem i rozmarynem. Obsmażamy ja na 2 łyżkach oleju. Pieczemy 1,5 godziny w temperaturze 180*C podlewamy w tym czasie bulionem.Sos z pieczenia przecieramy przez sitko, potem mieszamy go z masłem. Kaczkę dzielimy na porcje, każdą owijamy cieniutkimi plasterkami boczku i obsmażamy na reszcie oleju.1 plaster boczku kroimy w kostkę i wysmażamy ją.Dodajemy siekana cebulę i zeszklamy ja razem z boczkiem.Dodajemy do tego poszatkowana kapustę i wino, oprószamy sola i pieprzem a potem dusimy 10 minut na małym ogniu pod przykryciem.Chleb kroimy w kostkę i zrumieniamy. Mięso podajemy z sosem, kapustą posypaną winogronem i grzankami. Smacznego!