Sposób przygotowania:
Kaczka z nadzieniem mięsno pieczarkowym
Kaczkę rozmrozić,wymoczyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Natrzeć solą ,czosnkiem i majerankiem ,odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Mięso zmielić razem z natką i pieczarkami,oraz wątróbką ,dodać jajko ,sól, pieprz i bułkę tartą,wyrobić farsz. Napchać kaczkę nadzieniem,jak zostanie farszu uformować kule. kaczkę spiąć wykałaczkami,następnie,opleść nitką ,łapiąc za wykałaczki. Włożyć do rękawa do pieczenia, razem z pozostałymi kulami z farszu.,rękaw dobrze związać z każdej strony. Piec około 60 min w 190-200st C w zależności od piekarnika,najlepiej sprawdzić długą wykałaczką do szaszłyków ,wbijając w rękaw z góry i wsadzić w kaczkę. Smacznego:)
Sarenka
julci3k
anullka7
To zrób sobie z jabłkami,dla nas akurat mięsa:) praktycznie na kaczce nie ma co jeść,a nadzienie jest pyszne ,lepsze od kaczki:)