Sposób przygotowania:
Kakaowa szarlotka
KRUCHE CIASTO: Jajka utrzeć z cukrem i solą. Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao posiekać z margaryną. Dodać utarte jajka , wszystko dobrze zagnieść. Ciasto podzielić na połowę - jedną ( może być trochę więcej niż połowa ) rozwałkować i wyłożyć do blaszki 25x35 cm posmarowanej tłuszczem i posypanej tartą bułką- boki blaszki też wyłożyć ciastem !!. Blaszkę wstawić do lodówki. Drugą część ciasta włożyć do zamrażalnika. W tym czasie obrać jabłka, pokroić na ósemki lub ćwiartki, a następnie na plasterki. BUDYŃ: Ugotować budyń czekoladowy z podanych składników, dodając tyle cukru, ile jest w przepisie. Na rozwałkowanym cieście ułożyć kawałki jabłek , a na nich rozprowadzić budyń ( najlepiej gorący, bo jak wystygnie to zgęstnieje). Wierzch posypać startą na tarce częścią ciasta z zamrażalnika. Piec ok. 45-50 minut w temp. 180 st.C. Upieczone i wystudzone ciasto posypać cukrem pudrem. SMACZNEGO :)