Sposób przygotowania:
Kakaowe pierniczki na miodzie
Miód, masło, kakao, przyprawy oraz cukier puder roztopić na małym ogniu. Nie dopuścić do zagotowania.. Gdy składniki ładnie się połączą masę przestudzić. Dodać całe jajka i zmiksować. Następnie dosypywać partiami mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Warto ją przesiać. Wymieszać. Ciasto wychodzi dość rzadkie więc należy je włożyć do lodówki na około 2 godziny lub na 30 minut do zamrażarki. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy na podsypanej mąką stolnicy na grubośc około 0,5 cm. Wycinamy dowolne kształty i układamu na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 10 minut w temp. 170 C. Po upieczeniu ciasteczka studzić na kratce. Lukier: białko ubić na sztywno i połączyć c cukerm pudrem. Podzielić na kilka części. Do każdej dodać inny barwnik. Dowolnie udekorować ciasteczka. Porcja na około 60-70 ciasteczek, w zależności od wykrawanych wzorków.