luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Kapuściany przekładaniec

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pyszny zapiekany przekładaniec kapuściany z naleśnikami

Kapuściany przekładaniec

Składniki:

Kapuściany przekładaniec

 

  • Naleśniki ok 6 szt

 

  • ser mozzarella 1 kulka

 

  • nadzienie;
  • pół główki kapusty
  • pół papryki czerwonej
  • pół papryki żółtej
  • 20 dkg kiełbasy (chudej)
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 cebula
  • rozmaryn
  • przyprawa do bigosu
  • 100 ml wody
  • pół łyżeczki czerwonej słodkiej papryki
  • pół łyżeczki kolorowego pieprzu

 

  • sos pomidorowy

 

Sposób przygotowania:

Kapuściany przekładaniec
Kapustę pokroić w grubą kostkę i obgotować chwilę .. Odcedzić.
Paprykę cebulę i kiełbasę przysmażyć na oleju, dodać kapustę i przyprawy, wymieszać , podlać wodą i dusić ok 20 min.
Po tym czasie odkryć i od czasu do czasu mieszając odparować.
Pomidory pokroić trochę w puszce.. wyłożyć do garnuszka dodać mąkę i przyprawy, zagotować.

Mozzarellę pokroić na plasterki połowę zostawić a połowę pokroić w kostkę i dodać do wystudzonej kapusty.
Naleśniki przekładać w naczyniu żaroodpornym kapustą, cienko smarując każdy sosem.
Na wierzchu posmarować sosem i ułożyć mozzarellę. Zapiec w piekarniku.

Podawać z sosem.