Mati13

Mati13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 889]

Kapuśniaczki.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

moje kapuśniaczki - super smaczne

Kapuśniaczki. Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kapuśniaczki.

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniaczki.
Do drożdzy dodajemy cukier - czekamy aż sie rozpłyną. na stolnicy wysypujemy mąkę, dodajemy śmietane, sól, margarynę oraz żółtka, wlewamy rozpuszczone drożdze i zagniatamy ciasto ktore dość cienko wałkujemy w porstokąty. Kapustę zalewamy zimną wodą, dodajemy suszone grzyby oraz takie przyprawy jak pieprz, ziele angielskie i liście laurowe - gotujemy godzine. Następnie odciskamy z wody, wyjmujemy przyprawy i mielimy w maszynce do mięsa razem z porzesmazoną na margarynie cebulą. Dodajemy jajko, doprawiamy do smaku i mieszamy. na brzegu ciasta układamy wałek z farszu i zwijamy rulon, następnie kroimy kilkucentymetrowe paszteciki, układamy na blaszce i smarujemy mlekiem. pieczemy do 30 minut.
Kapuśniaczki.
wykladamy je na blaszce i bedziemy je piec
Kapuśniaczki.
kapuśniaczki musimy posmarować mlekiem dla ładnego koloru
Kapuśniaczki.
kapuśniaczki są dobre na zimno i gorąco.