Śliweczka

Śliweczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 133]

Kapuśniak

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Jesienna,rozgrzewająca zupka

Kapuśniak

Składniki:

Kapuśniak

 

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak
Karkówkę,1 cebulę,marchew,seler pietruszkę,grzyby suszone oraz przyprawy zalać zimną wodą i gotować pod przykryciem około godziny.Wywar przecedzić.Mięso z wywaru i marchewkę pokroić.Dodać do wywaru wraz z pokrojoną kapustą.Boczek wędzony,pokrojony w kosteczkę wytopić na patelni,dołożyć pokrojoną w kosteczkę cebulę i lekko zrumienić.Dodać do zupy i gotować około 40-50 min.Ziemniaki pokrojone w kostkę ugotować w niewielkiej ilości osolonej wody.Odcedzić,dołożyć do kapuśniaku.Podawać ze świeżym pieczywem.