czorna190

czorna190

Starszy Kucharz
[Przepisów: 40]

kapusniak

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

najlepszym lekarstwem na zimowe chlody jest talerz pozywnej goracej zupy kapusniak

kapusniak

Składniki:

kapusniak

 

Sposób przygotowania:

kapusniak
z miesa ugotowac wywar dodajac przyprawy i grzybki gotowac przynajmiej 60 minut przecedzic . mieso oddzielic od kosci pokroic w kostke kapuste odcisnac zalac goracym wywarem zagotowac odkryc na chwile przykryc i dalej gotowac do miekkosci okolo 90 min boczek slonine bardzo drobno pokroic stopic dodac posiekana cebule czosnek zrumienic wsypac make przyzadzic zasmazke i rozprowadzic ja kilkoma lyzkami zimnej przegotowanej wody wlac do zupy zagotowac nastepnie wrzucic pokrojone mieso zamieszac kapusniak nalezy podawac goracy z ziemiakami z wody