cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Książka Kucharska: Książka kucharska wyd. Printex II

Kapuśniak z kiszonej kapusty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

kapuśniaczek

Kapuśniak z kiszonej kapusty

Składniki:

Kapuśniak z kiszonej kapusty

 

 

Sposób przygotowania:

Kapuśniak z kiszonej kapusty

Mięso
umyć, zalać wrzącą osoloną wodą, ugotować. Pod koniec gotowania dodać pokrojoną
i obsmażoną wcześniej na wieprzowym tłuszczu włoszczyznę z cebulą i pokrojone w
kostkę ziemniaki.   Kapustę pokroić,
wrzucić do wywaru, gotować do miękkości. Na koniec dodać śmietanę  i posiekaną natkę pietruszki.


 

Tagi:

kapusta