Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kapusta brukselka z żółtym serem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zamiast kapusty brukselki w taki sposób można przygotować kapustę włoską.

Kapusta brukselka z żółtym serem.

Składniki:

Kapusta brukselka z żółtym serem.

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kapusta brukselka z żółtym serem.
Kapustę oczyścić, umyć włożyć do garnka, zalać 1 l wrzącej wody, dodać kostki rosołowe i ugotować do miękkości.Odcedzić, wsypać do naczynia żaroodpornego. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać z bułka tartą, jajkiem, czosnkiem granulowanym. Ser z bułką tartą i przyprawami wyłożyć na kapustę, Naczynie żaroodporne włożyć do nagrzanego piekarnika. Zapiekać w temp 200 stopni do rozpuszczenia się sera.