Sposób przygotowania:
Kapusta faszerowana
Kapustę umyć, obrać z ciemno zielonych liści. Ściąć wierzch i zrobić pokrywkę a resztęwydrążyć jak najwięcej ze środka. Środek posypać Vegetą i pieprzem, włożyć do środka listek laurowy i pomidora bez skórki pokrojonego w plasterki.
Zemleć mięso, cebulę, ząbek czosnku i liście ze środka kapusty oraz namoczoną i odciśniętą bułkę. Dodać jajko, przyprawy oraz łyżkę keczupu i łyżkę musztardy. Dokładnie wyrobić masę i włożyć do kapusty. Pokroić cebulę i zielone jabłko i położyć na wierzchu farszu. Posypać przyprawami i dużą ilością koperku i przykryć pokrywką z kapusty. Na dno garnka włożyć zielone liście kapusty (po to aby kapusta się nie przypaliła) , i na to włożyć faszerowaną kapustę. Zalać gorącą wodą, dodać przyprawy, i sól i gotować na wolnym ogniu około godziny. Po ugotowaniu wykładamy kapustę na półmisek i polewamy na wierzchu dużą ilością bułki zrumienionej na masełku. Pociąć na ćwiartki, udekorować kolorowymi warzywami posypać jeszcze zielonym koperkiem. SMACZNEGO !!!
Zemleć mięso, cebulę, ząbek czosnku i liście ze środka kapusty oraz namoczoną i odciśniętą bułkę. Dodać jajko, przyprawy oraz łyżkę keczupu i łyżkę musztardy. Dokładnie wyrobić masę i włożyć do kapusty. Pokroić cebulę i zielone jabłko i położyć na wierzchu farszu. Posypać przyprawami i dużą ilością koperku i przykryć pokrywką z kapusty. Na dno garnka włożyć zielone liście kapusty (po to aby kapusta się nie przypaliła) , i na to włożyć faszerowaną kapustę. Zalać gorącą wodą, dodać przyprawy, i sól i gotować na wolnym ogniu około godziny. Po ugotowaniu wykładamy kapustę na półmisek i polewamy na wierzchu dużą ilością bułki zrumienionej na masełku. Pociąć na ćwiartki, udekorować kolorowymi warzywami posypać jeszcze zielonym koperkiem. SMACZNEGO !!!