Sposób przygotowania:
Kapusta kiszona na słodko
Kapustę należy przepłukać w zimnej wodzie, odcisnąć i pokroić na mniejsze kawałki, wrzucamy do garnka zalewamy wodą, dodajemy kostkę rosołową, liść laurowy, ziele angielskie oraz sól i pieprz, całość gotujemy pod przykryciem przez około 20 minut, W tym czasie kroimy kiełbasę oraz mięso, kiedy kapusta troszkę zmięknie dodajemy pokrojone mięso oraz suszone grzyby - wszystko gotujemy przez następne 30 minut po czym dodajemy cukier i zostawiamy na kwadrans pod przykryciem na małym ogniu, na koniec dodajemy pokrojoną kiełbasę i doprawiamy do smaku, Najlepiej smakuje następnego dnia po trzykrotnym podgotowaniu.
![Kapusta kiszona na słodko Kapusta kiszona na słodko](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kapusta-kiszona-na-slodko-145861.jpg)
![Kapusta kiszona na słodko Kapusta kiszona na słodko](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kapusta-kiszona-na-slodko-145862.jpg)
![Kapusta kiszona na słodko Kapusta kiszona na słodko](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kapusta-kiszona-na-slodko-145863.jpg)
![Kapusta kiszona na słodko Kapusta kiszona na słodko](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kapusta-kiszona-na-slodko-145864.jpg)