Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Kapusta kiszona na słodko

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszna kapusta na słodko z mięsem i grzybami doskonała na rodzinne przyjęcia

Kapusta kiszona na słodko Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapusta kiszona na słodko

 

Sposób przygotowania:

Kapusta kiszona na słodko
Kapustę należy przepłukać w zimnej wodzie, odcisnąć i pokroić na mniejsze kawałki, wrzucamy do garnka zalewamy wodą, dodajemy kostkę rosołową, liść laurowy, ziele angielskie oraz sól i pieprz, całość gotujemy pod przykryciem przez około 20 minut, W tym czasie kroimy kiełbasę oraz mięso, kiedy kapusta troszkę zmięknie dodajemy pokrojone mięso oraz suszone grzyby - wszystko gotujemy przez następne 30 minut po czym dodajemy cukier i zostawiamy na kwadrans pod przykryciem na małym ogniu, na koniec dodajemy pokrojoną kiełbasę i doprawiamy do smaku, Najlepiej smakuje następnego dnia po trzykrotnym podgotowaniu.
Kapusta kiszona na słodko
Do garnka wkłądamy kapustę, ziele, liść, kostkę rosołową
Kapusta kiszona na słodko
do podgotowanej kapusty dodajemy pokrojone mięso
Kapusta kiszona na słodko
następnie dodajemy suszone grzybki - około szkalnkę
Kapusta kiszona na słodko
na koniec dodajemy pokrojoną w kosteczkę kiełasę