Sposób przygotowania:
Kapusta postna mojej babci
Kapustę zalać niewielką ilością wody,dodać 4 łyżki oleju,startą marchewkę na tarce o grubych oczkach,gotować około 30 min. Po tym czasie, kapustę wylać na durszlak, niech obcieknie. Grzybki zalać 1/2 litra wody ,gotować około 20 min,następnie przecedzić,(wodę po grzybach zostawić),zmielić przez maszynkę do mięsa. Wlać 8 łyżek oleju na patelnię,wrzucić pokrojoną w kosteczkę cebulę przesmażyć na złoty kolor,dodać mąkę i chwilkę podsmażyć. Do zasmażki,włożyć posiekaną dużym nożem ugotowaną kapustkę,dodać zmielone grzybki,podlać wodą z grzybów,posolić popieprzyć i mieszając podsmażać około 7 min. Smacznego.
Gość
anullka7
Mnie tez nie wszystko smakuje:) ale ta kapustka bardzo.Pozdrowionka.:)
Gość