anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Kapusta słodko kwaśna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna kapustka może być podawana jako potrawa wigilijna lub jako dodatek do mięs np.do żeberek. Polecam.

Kapusta słodko kwaśna

Składniki:

Kapusta słodko kwaśna

 

Sposób przygotowania:

Kapusta słodko kwaśna
Grzyby namoczyć około 3 godziny. Biała kapustę oczyścić i poszatkować drobno. Gotować około 15 minut w osolonej wodzie,odcedzić i wystudzić . Kapustę kiszona włożyć do garnka dodać grzyby, ziele angielskie, listek laurowy oraz przyprawić i gotować okolo 15 minut. Następnie dodać kapustę biała i zagotować razem ciągle mieszając. Pod koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.