Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Kapusta z fasolą i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Postna kapusta z pięcioma fasolami

Kapusta z fasolą i pieczarkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kapusta z fasolą i pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Kapusta z fasolą i pieczarkami
Fasole i suszone grzyby zalewamy letnią wodą (w osobnych naczyniach) i odstawiamy na całą noc, a następnie gotujemy do miękkości. Pieczarki obieramy ze skórki, dokładnie płuczemy i dusimy na rozgrzanym maśle klarowanym, doprawiamy odrobiną soli i pieprzu. Kapustę szatkujemy, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości, odcedzamy. Do gorącej kapusty dodajemy kostkę masła i mieszamy aż się rozpuści. Dorzucamy ugotowane grzyby, fasole oraz podduszone pieczarki, mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i sporą ilością pieprzu. Podajemy na ciepło.
Kapusta z fasolą i pieczarkami
Pieczarki obieramy ze skórki, dokładnie płuczemy i dusimy na rozgrzanym maśle klarowanym, doprawiamy odrobiną soli i pieprzu.
Kapusta z fasolą i pieczarkami
Kapustę szatkujemy, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości, odcedzamy.