paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

Kapusta z grzybami suszonymi

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

kocham jej smak nie tylko w święta

Kapusta z grzybami suszonymi

Składniki:

Kapusta z grzybami suszonymi

 

Sposób przygotowania:

Kapusta z grzybami suszonymi
Wypłukane grzyby namaczamy w 0,5 litra wody przez ok 4 godziny. Po tym czasie gotujemy je ok 40 min w tej samej wodzie. Odsączmy grzyby z nadmiaru wody i kroimy w paski. Kapustę kroimy drobniej i zalewamy wodą z gotowania grzybów i gotujemy. Obraną, pokrojoną cebulę szklimy na oleju. Dodajemy do niej grzyby dusimy ok 5min. Gdy kapusta będzie miękka dodajemy do niej grzyby z cebulą, całość mieszamy. Masło ucieramy z mąką i dodajemy do kapusty. Całość doprawiamy łyżeczką veget, 1/2 łyżeczki cukru odrobiną pieprzu. mieszamy i gotujemy jeszcze 3 min.