dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Kapusta z kaszą i grzybami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 160
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Biała kapusta duszona z dodatkiem kaszy jęczmiennej i świeżych grzybów. Można podawać z pieczywem lub gotowanymi ziemniakami.

Kapusta z kaszą i grzybami

Składniki:

Kapusta z kaszą i grzybami

 

Sposób przygotowania:

Kapusta z kaszą i grzybami
Mięso płuczemy i obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony.

Przekładamy do garnka i podlewamy wodą. Gotujemy.

Dodajemy poszatkowaną kapustę, startą na tarce marchewkę i przyprawiamy do smaku.

Następnie wsypujemy kasze i dodajemy umyte i pokrojone w mniejsze kawałki grzyby.

Dusimy do miękkości.