dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1151]

Kapusta ze śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 140
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Gotowana kapusta z grzybami, zaprawiana śmietaną. Idealnie sprawdzi się jako danie postne lub wigilijne.

Kapusta ze śmietaną

Składniki:

Kapusta ze śmietaną

 

Sposób przygotowania:

Kapusta ze śmietaną
Kapustę płuczemy i szatkujemy. Grzyby moczymy w zimnej wodzie ok 1 godzinę wcześniej. Następnie odcedzamy i kroimy w mniejsze kawałki.

Kapustę zalewamy nie wielką ilością wody, dodajemy grzyby, przyprawiamy do smaku i gotujemy do miękkości. Ugotowaną kapustę zdejmujemy z ognia i zaprawiamy śmietaną. Mieszamy.

Smacznego!