Sposób przygotowania:
Kapustka z grzybami xD
1.Grzyby trzeba moczyć w zimnej wodzie ,po 20 minutach w tej same wodzie je ugotować.Odcedzić,pokroić w paski wzdłuż .Kapustkę pokroić ,włożyć do rondla i dodać grzyby.
2.Cebulę pokrój w kostkę i z konfiturą dodaj do kapusty.Przypraw solą i pieprzem.Gotuj godzinkę na małym ogniu ,dzień wcześniej i pół godziny następnego dnia.
2.Cebulę pokrój w kostkę i z konfiturą dodaj do kapusty.Przypraw solą i pieprzem.Gotuj godzinkę na małym ogniu ,dzień wcześniej i pół godziny następnego dnia.
Pyza
kala8810@wp.pl
Pyza
Widzę, że nie rozumiesz nawet pytania - co z tą wodą po ugotowaniu grzybów!
kala8810@wp.pl
Pyza
Wylać?! cały smak z grzybów po prostu wylać?! załamka....ale to potwierdza moje zdanie, że o gotowaniu nie masz pojęcia....
Henia
Pyza
Coś tam daje, trochę nasiąkną szczególnie jeśli to np. tzw. krajanka czyli grzyby suszone w plasterkach - tylko wiemy ile moczyć a nie wiadomo ile potem gotować!
nie wiadomo też co z olejem podanym w składnikach bo w przygotowaniu nie ma o nim mowy...
No i zadziwiło mnie jeszcze gotowanie "dzień wcześniej" ...