Sposób przygotowania:
Karkówka w sosie bolońskim
Mięso pokroić na plastry, rozetrzeć w młynku sól, pieprz, kolendrę, jałowiec, wymieszać z czosnkiem.
Posmarować mięso olejem, skropić sosem tabasco i posypać zmieloną mieszanką .
Odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce.
Po tym czasie, rozgrzać tłuszcz na patelni i smażyć na rumiano z obydwu stron.
Zrumienioną karkówkę przełożyć do rondla, dodać sos boloński i dusić na wolnym ogniu do miękkości karkówki.
Posmarować mięso olejem, skropić sosem tabasco i posypać zmieloną mieszanką .
Odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce.
Po tym czasie, rozgrzać tłuszcz na patelni i smażyć na rumiano z obydwu stron.
Zrumienioną karkówkę przełożyć do rondla, dodać sos boloński i dusić na wolnym ogniu do miękkości karkówki.
evita0007
https://gotujmy.pl/karkowka-w-sosie-bolonskim-,przepisy,85752k1.html#ac
darmiona
Danusia19671
Już został jeden przepis usunięty, dzięki za informacje