Sposób przygotowania:
Karkówka w sosie mojej mamy
Schab umyć osuszyć papierowym ręcznikiem,pokroić w plastry,posypać przyprawą do żeberek,obtoczyć każdy plaster w mące.
Obsmażyć na złoty kolor
na tłuszczu,przełożyć do rondla,cebulę i pieczarki pokroić zeszklić na tym samym tłuszczu,wlać 3 szklanki wody ,wymieszać i wlać do rondla z mięsem.
Dodać resztę przypraw,dusić na małym ogniu pod przykryciem,aż mięso będzie miękkie,(ale nie może się rozpadać)
Po uduszeniu ,sosik powinien mieć ładny kolor i być zawiesisty.
Smacznego.
Obsmażyć na złoty kolor
na tłuszczu,przełożyć do rondla,cebulę i pieczarki pokroić zeszklić na tym samym tłuszczu,wlać 3 szklanki wody ,wymieszać i wlać do rondla z mięsem.
Dodać resztę przypraw,dusić na małym ogniu pod przykryciem,aż mięso będzie miękkie,(ale nie może się rozpadać)
Po uduszeniu ,sosik powinien mieć ładny kolor i być zawiesisty.
Smacznego.
luna
anullka7
To buraczki z cebulą i papryką ze słoików,co roku robimy z mamą takie na zimę,są pyszne:)
dusia30
Natala1210