Sposób przygotowania:
Karmazyn z jarzynką
Cytrynę sparzyć, skórkę cienko obrać, pokroić w paseczki. Sok wycisnąć. Bulwy kopru włoskiego oczyścić, część zieloną odciąć. Bulwy przekroić na pół, następnie pokroić w paseczki, skropić 2 łyżkami soku cytrynowego. Cukinie oczyścic i opłukać, pokroić w plasterki. Jajko rozmącić z 1 łyżką wody. Filety umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, posypać solą i świeżo zmielonym pieprzem. Następnie obtoczyć w mące, potem jajku, następnie w tartej bułce. Mocno rozgrzać olej na patelni smażyć na nim kawałki karmazyna 4-5 minut z każdej strony na średnim ogniu. Rozgrzać 3 dag masła, krótko podsmażyć na nim koper włoski. Dodać sok i skórkę z cytryny. Podlać rosołem, dusić jeszcze 10 minut. Po 5 minutach dodać cukinię. Jarzynkę przyprawić do smaku solą i pieprzem. Pomidor umyć, pokroić w plasterki. Na półmisek przełożyć rybę i jarzynkę. Udekorować koperkiem i pomidorem. Podawać z ziemniakami.