Sposób przygotowania:
Karp nadziewany kaszą
Rybę umyj, odetnij głowę,skrop sokiem z cytryny. Posól i oprósz pieprzem.
Kaszę ugotuj.Grzyby namocz i gotuj 20min. Cebulę i czosnek, marchewkę i pietruszkę oczyść i pokrój na małe kawałki.
Podsmaż na oleju cebulę i czosnek, dodaj warzywa, a potem grzyby. Smaż 5min.
Warzywa wymieszaj z kaszą, dodaj natkę i przypraw solą i pieprzem. Dodaj jajo i bułkę tartą. wymieszaj.
masę przełóż do ryby.
Rybę ułóż w naczyniu żaroodpornym, obłóż masłem i piecz 20min w temperaturze 180stC.
Kaszę ugotuj.Grzyby namocz i gotuj 20min. Cebulę i czosnek, marchewkę i pietruszkę oczyść i pokrój na małe kawałki.
Podsmaż na oleju cebulę i czosnek, dodaj warzywa, a potem grzyby. Smaż 5min.
Warzywa wymieszaj z kaszą, dodaj natkę i przypraw solą i pieprzem. Dodaj jajo i bułkę tartą. wymieszaj.
masę przełóż do ryby.
Rybę ułóż w naczyniu żaroodpornym, obłóż masłem i piecz 20min w temperaturze 180stC.