Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Karp po kapitańsku

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Oczyszczoną i wypatroszoną rybę przekroić wzdłuż na połówki, usunąć

Karp po kapitańsku

Składniki:

Karp po kapitańsku

 

Sposób przygotowania:

Karp po kapitańsku
Oczyszczoną i wypatroszoną rybę przekroić wzdłuż na połówki, usunąć kręgosłup, umyć, pokroić na porcje, posypać przyprawami i mąką, usmażyć. Po usmażeniu ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Warzywa umyć, obrać, opłukać, pokroić w paseczki, podsmażyć, skropić wodą i dusić do miękkości. Następnie zalać wywarem rybę, dodać śmietanę wymieszaną z chrzanem i przyprawami i dusić pod przykryciem około 15 minut. Podawać z białym pieczywem.

Tagi:

tarta beza bezy