SUPERPRZEPIS

Karp pod cebulową pierzynką

  • 4
  • wiola333
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7
Karp pod cebulową pierzynką Więcej zdjęć (4)

pyszny świąteczny karp , idealny na Wigilijny stół

Składniki:

Karp pod cebulową pierzynką

 

 

Sposób przygotowania:

Karp pod cebulową pierzynką
Karpia odfiletować , podzielić na porcje, zalać mlekiem i odstawić na dwie godziny, następnie posolić obtoczyć w mące, potem w roztrzepanym jajku i ponownie w mące, smażyć na oleju z obu stron na złoto, wyłożyć karpia na półmisek . Na dużej patelni dać olej oraz pokrojoną w paski cebulę oraz por pokrojony w talarki , zeszklić , dodać przecier pomidorowy, liście laurowe i ziele angielskie, przyprawić do smaku przyprawami, wyłożyć gorącą cebulę na ryby. Podawać na ciepło bądź zimno.
Karp pod cebulową pierzynką
cebulkę dusimy razem z przecierem pomidorowym oraz przyprawiamy do smaku
Karp pod cebulową pierzynką
cebulkę nakładamy na karpia który jest usmażony w mące
Karp pod cebulową pierzynką
Etap 3

Tagi:

jajko jajka